Vijf podia voor Heranen in crosscompetitie, tien atleten naar landelijke finale

Tijdens de derde en laatste voorronde van de crosscompetitie 2017-2018 voor junioren en pupillen heeft AV Hera Heerhugowaard in eigen huis vijf keer het podium behaald. Mede door afwezigheid van zijn enige echte concurrent, was A-junior Pepijn Smilda met 17:34 min. ongenaakbaar op de 5.000m.

Voor de crossfinale op 17 maart in Soest hebben zich tien Heranen geplaatst via de top vier in hun poule-klassement, waaronder Noor Kuilboer (MJA) en Jeff Tesselaar (JJC), die na twee keer goud niet deelnamen. Zo ook Lana Broers, de Waardse uitkomend voor AV Hylas.

Meike Rozemeier (MJD 1e-jaars) bleef ook aan de kant met twee keer brons. Rosalie ten Bruggencate (pupil A 1e-jaars) gokte een beetje met eerder twee vierde plaatsen, maar dat bleek genoeg.

Lennart Boogaard (JD 2e-jaars) won zijn derde brons, toen hij zijn 2.000m in 8:18 min liep. Stan Happe (pupil A 2e-jaars), ook al geplaatst, versterkte zijn positie een tweede plaats. Hij raffelde zijn 1.500m in 4:32 af.

Zeb Tesselaar en Tije Jillings (pup B) werden eerste en tweede op de 1.250m in respectievelijk 05.07 en 05.28. Zeb had al goud en zilver, maar Tije had alleen maar een zesde plek. Zijn zilver was precies goed voor een (gedeeld) vierde positie.

Bij de C-pupillen was Cassidy Hilgerink ook al geplaatst met zilver en brons. Ze werd vierde op de 1.000m in 4:40 min.