Van Diepen pakt ook Olympisch ticket op de 800m

Tony van Diepen heeft zaterdag in Madrid de Olympische limiet op de 800m gelopen. Hij won zijn onderdeel in een tijd van 1:45,17 min. en bleef daarmee 0,03s onder de limiet. De 25-jarige Heerhugowaarder had al een ticket voor de Spelen in Tokio op zak als lid van het nationale 4x400m estafetteteam, maar joeg nog op een ticket voor individuele deelname.

Van Diepen liet voor zijn limietpoging de Europese kampioenschappen  1e Divisie voor landenteams in Roemenië schieten. Hera-atlete Jessica Schilder was wel van de partij. Na een aantal wat mindere wedstrijden, ging het nu voor geen meter. In haar vier pogingen stootte ze haar kogel niet verder dan 16,49m, twee meter van haar record. “F#ck, het lukt even niet. M’n lichaam doet niet wat ik wil”, laat ze weten. “Er is even iets mis”. Jessica heeft nog ruim een maand om haar vorm terug te vinden.

Discuswerper Sebastiaan Bonte kwam zondag ook in actie, maar dan bij het Westfries Atletiek Gala in Grootebroek. En wederom wierp hij over de 54 meter, deze keer met 17 cm extra. Hij jaagt nog op de limiet van 56,60m voor het EK junioren onder 20 jaar in Estland. Aankomend weekend is zijn laatste kans op kwalificatie tijdens het NK senioren.

De Olympische Spelen, die eigenlijk in 2020 gehouden zouden worden, vinden plaats van 23 juli tot en met 8 augustus. (foto: Atletiekunie)