Overval op Cameraland: Alkmaarder (19) moet maandenlang de cel in

Een 19-jarige Alkmaarder is veroordeeld tot 210 dagen gevangenisstraf, waarvan 106 voorwaardelijk. Ondanks dat de tiener zelf altijd heeft ontkend, is er volgens de rechter genoeg bewijs dat hij betrokken is geweest bij de gewelddadige overval op Cameraland vorig jaar maart.

Terug naar 16 maart vorig jaar. Het is die ochtend rond 07:45 uur als de bedrijfsleider via de achteringang van Cameraland naar binnen gaat. Twee overvallers glippen mee en duwen de man met een onbekend voorwerp in zijn nek. Er is een worsteling, maar de bedrijfsleider geeft op. Hij moet op de grond liggen en wordt vastgebonden. Wanneer de schoonmaker het magazijn binnenkomt, rent hij direct weg. Eén van de overvallers gaat achter hem aan, slaat in zijn gezicht en probeert hem de winkel in te trekken. Dat lukt niet en de schoonmaker belt vervolgens de politie.

Tijdens de overval zijn sleutels, geld en een mobiele telefoon buitgemaakt. Het oordeel van de Alkmaarse rechtbank is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.