RADIO: man met mes in Langestraat vrij maar nog wel verdachte

Man met mes in Langestraat vrij maar nog wel verdachte
Alkmaar

De verdachte die dinsdagmiddag werd aangehouden op de Langestraat in Alkmaar is na zijn verhoor vrijgelaten.  De man wordt wel nog steeds verdacht van verboden wapenbezit. De politie denkt dat het mes dat in een put werd gevonden van hem is. Twee andere mensen werden met getrokken wapen onder controle gebracht, maar na controle bleek dat er geen reden was om ze aan te houden.

De politie was naar de Langestraat gekomen na de melding dat er een ruzie was, waarbij met een mes of vuurwapen werd gedreigd. Het winkelend publiek was getuige van heftige taferelen, want de agenten trokken hun dienstwapen om twee andere verdachten op de grond te dwingen. Bij fouillering bleken die twee echter ongewapend, er was geen reden om ze aan te houden. De politie is bezig met onderzoek.

Volgens politiewoordvoerder Joey Brink kwam er rond 17 uur een melding dat er een ruzie in de winkelstraat zou zijn, waarbij mogelijk gedreigd werd met vuurwapens en/of een mes. Toen toegesnelde agenten twee mannen staande wilden houden, verzetten zij zich.