Bergense Marianne Selleger en Wouter Harbers verzorgen gratis koffieconcert in Ruïnekerk 🗓

De Bergense zangeres Marianne Selleger en pianist Wouter Harbers verzorgen woensdagochtend 22 november een gratis koffieconcert in de Ruïnekerk. Hun concert heet ‘Van Bach Tot Brel’ en biedt een reis door drie eeuwen muziek heen. “Met ‘Van Bach Tot Brel’ brengen wij klassieke muziek voor iedereen. Muziek die ontroert, blij maakt, met een lach en een traan.”

Wouter Harbers hoorde Marianne Selleger zes jaar geleden het Ave Maria zingen. De pianist was onder de indruk van haar warme altstem en muzikale overtuigingskracht. Andersom werd Marianne gegrepen door Wouters bezielde pianospel. Ze besloten om samen te werken en lanceerden in een klein theater in Zeist hun eerste programma: van Bach tot Brel. “De bezoekers smulden ervan”, vertelt Marianne.

Wat klein begon is uitgegroeid tot een tournee met inmiddels optredens op veertien verschillende locaties in heel Nederland. Het duo begint met een stuk van Bach en trekt dan langs tien generaties componisten richting het heden. “Wij hopen met dit concert vooral ook veel ouderen te bereiken.”

Het koffieconcert in de Ruïnekerk duurt van 11:00 tot 12:00 uur. De inloop is vanaf 10:30 uur met koffie en thee. Toegang is gratis maar reserveren is wel nodig en dat kan via Marianne (marianneselleger@tiscali.nl). Na afloop kunnen luisteraars hun waardering tonen middels een vrijwillige bijdrage. (foto: Robert Cekov)

Gepland ingezonden