Alkmaarse sporthelden op 11 december in het zonnetje bij Podium Victorie 🗓

Traditioneel zet gemeente Alkmaar haar sporthelden aan het eind van het jaar in het zonnetje tijdens een groots sportgala. Dan worden ook prijzen uitgereikt aan de sporters die het afgelopen jaar het meeste succesvol zijn geweest. Ook wordt de ‘Hart voor de Sport’ prijs uitgereikt aan iemand die zich, zoals de naam al doet vermoeden, met hart en ziel inzet voor de sport. Dit jaar wordt het sportgala op maandag 11 december gehouden bij Podium Victorie. Wie het feestje mee wil vieren is van harte welkom.

Inmiddels zijn de genomineerden voor de jaarprijzen bekend. In de categorie ‘Sporter’ zijn dat Luke de Weert (paragliding), Thalissa Wijkstra (trampolinespringen) en Caroline de Vries (tennis). Voor de categorie ‘Sporttalent’ staan genoteerd Szymon Blokker (schermen), Sanne de Nijs (atletiek) en Esmee Kroon (judo).

Alkmaarse sportploeg van het jaar kunnen worden het trampolineduo Madelief Wijkstra & Jorja Visser van Triffis, de Pre Junior Groep Ritmische Gymnastiek van de Ritmica RG Club en het eerste team van schaakvereniging Waagtoren. In de categorie ‘Aangepast sporten’ zijn de kanshebbers Running Blind, Giganten SV Koedijk en Rolstoelbasketbal Alkmaar.

De mensen die zijn genomineerd voor de ‘Hart voor de Sport’ prijs zijn René Peereboom (Budoclub Hajime), Herman Schenk (RTC Baanwielrennen) en Eveline Beentjes (Beentjes Judosport).

Gratis kaartjes voor het Sportgala 2023, dat om 19:30 uur begint, zijn verkrijgbaar via podiumvictorie.nl.

Gepland sport