Stevige jutterswandeling langs strand bij Bergen aan Zee en Schoorl 🗓

Op zondag 17 december organiseren de gidsen van het IVN een winterse jutwandeltocht. De wandeling voert vanuit het Parnassiagebouw in Bergen aan Zee door de duinen, over het strand en naar de kerf bij Schoorl aan Zee. De kerf is een kunstmatige inham in het duingebied en een voorbeeld van dynamisch kustbeheer. Stuivend zand en het zeewater hebben hier vrij spel en zorgen voor een uniek natuurgebied in de duinen bij Bergen en Schoorl.

Deelnemers aan de tocht kunnen op het strand actief jutten naar alles wat de zee brengt, zoals zeesterren, haaieneieren, rogge-eieren, wieren en misschien wel aangespoelde flessenpost van de andere kant van de Noordzee. Het is altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. De IVN-gidsen geven toelichting op de gevonden spullen. Na afloop kunnen de wandelaars genieten van warme chocolademelk en een smakelijk stuk kerstbrood.

Het is een flinke wandeling van 2,5 tot 3 uur, die is dus niet geschikt voor kleine kinderen of voor mensen met wandelwagens of rolstoelen. Het advies is om goede wandelschoenen aan te trekken en zich warm te kleden. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een PWN-duinkaart. Geïnteresseerden kunnen zich tot 16 december opgeven via het mailadres ivnjutwandeling@icloud.com. De start is zondagmorgen om 10 uur vanaf het Parnassiagebouw in Bergen aan Zee en deelname kost 7,50 euro per persoon. Het IVN-natuurcentrum Parnassia is gelegen aan de Parkweg 31 in Bergen aan Zee.

Gepland ingezonden