Kom ‘vreemde vogels’ spotten in en rond het Zwanenwater bij Callantsoog 🗓

Komend weekend, 16 en 17 december, kunnen liefhebbers vogels bekijken vanuit de drijvende vogelkijkhutten in natuurgebied het Zwanenwater. Boswachters staan met verrekijkers en telescoop klaar om de bezoekers te laten genieten van de wintergasten in de natuur net onder Callantsoog.

Vanuit de broedgebieden in het hoge noorden vliegen in de herfst miljoenen wintergasten naar Nederland. In het Zwanenwater liggen twee grote, ondiepe duinmeren met rondom moerassen en rietvelden. De rust, ruimte en het water trekken tienduizenden vogels aan. Eenden in alle soorten en maten, zoals kuifeend, tafeleend, krakeend, smient en grote zaagbek, zetten al vanaf oktober koers naar Nederland op zoek naar voedsel en hogere temperaturen.
Vogelliefhebbers kunnen op eigen gelegenheid de bruine wandelroute volgen en het drijvende vlonderpad naar de kijkhutten nemen.

De boswachters staan op 16 en 17 december tussen 10:00 en 16:00 klaar bij het centrum aan de Zuidschinkelsdijk 3a in Callantsoog. Meer informatie via de website van Natuurmonumenten. (foto: Natuurmonumenten / Luce Vriens)

van tot
Gepland ingezonden