Van een paar lijnen tot een sculptuur, Alkmaarse expositie verandert elke dag een beetje šŸ—“

Vreemde werelden creƫren met tape, video en lichtprojecties, waar kinderen overheen hinkelen en anderen de lijnen juist vermijden. Kunstenares Nelleke Bosland werkt vanaf woensdag 10 januari tot en met zondag 11 februari aan haar kunstwerk, in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar. Bosland begint met een stuk tape op de muur en vloer, een rood-wit patroon als doorbreking van de ruimte.

De architectuur van het gebouw vormt de basis van haar kunstwerk. Het eindresultaat en het maakproces zijn even belangrijk. Gesprekken met bezoekers over de betekenis en de relatie van het werk zorgen ervoor dat er nieuwe lijnen ontstaan, elke dag zal de installatie een stukje anders zijn. De lijnen laten bezoekers de ruimte op een andere manier beleven. Maar er zijn ook mensen die de lijnen niet zien en erover heen lopen alsof het er altijd al was. De sculptuur die de expositieruimte zal vullen is het eindresultaat van het werk van Nelleke Bosland.

Samen met Floor Remmelzwaal zal Nelleke op zondag 11 februari haar werk afsluiten met een performance. Floor is componist en instrumentenbouwer. Ze soldeert haar eigen synthesizers en combineert deze met voorgebouwde klankkasten, effectpedalen, computers en sensoren. Zo geeft ze elektronische instrumenten een stem. Vanaf 15:00 uur zijn bezoekers welkom, het spektakel start om 15:30 uur. Toegang is gratis, na het einde is de ruimte nog te bezoeken tot en met zondag 25 februari.

van tot
Gepland ingezonden