Strikken en Stropers in de Schoorlse Duinen: “Spannend spel voor stoere jongens en meiden” 🗓

In de winter is het al vroeg aardedonker in het bos rond het Buitencentrum Schoorlse duinen. Stropers gaan op pad om dieren te vangen in hun strikken. “Dat mag toch niet gebeuren?”, vindt Staatsbosbeheer verontwaardigd. Maar niet gevreesd, het gaat om een spel dat wordt gehouden op vrijdag 2 februari voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud.

Staatsbosbeheer vraagt teams van “stoere jongens en meiden” en een volwassen begeleider om de boswachter te helpen met het vinden van de strikken die stropers hebben uitgezet. Het spel wordt ‘s avonds gespeeld, als de natuur zich klaar maakt voor de nacht. Een spannend moment dus om de duinen in te gaan. Teams van spelers gaan rond het bezoekerscentrum op zoek naar strikken die zijn uitgezet, zonder dat ze worden ontdekt door een stroper. Na afloop kunnen de kinderen een broodje bakken bij een vuurkorf en warme chocolademelk drinken.

Teams van maximaal tien deelnemers, inclusief volwassene, kunnen zich aanmelden via staatsbosbeheer.nl/spelschoorl. Deelname kost 95 euro per team en er zijn nog een paar plekken vrij. De boswachter raadt aan om een zaklamp mee te nemen en warme, onopvallende kleding aan te trekken. Achteraf wordt het beste team bekend gemaakt op de Facebookpagina van Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen.

Gepland ingezonden