Huub van der Lubbe in De Vest als Don Quichot in eigentijdse musical 🗓

De voormalige zanger en frontman van De Dijk staat van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 februari op de planken van Theater De Vest als ‘de man van La Mancha’. Na 40 jaar met rock en blues alle zalen en zaaltjes van Nederland te hebben plat gespeeld, speelt hij nu de rol van idealist Don Quichot.

De man van La Mancha is gebaseerd op het verhaal van de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes over Don Quichot. Het is een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van de legendarische ridder, op het ritme van de Spaanse flamenco.

Het verhaal speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. Dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al hun bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

De voorstellingen beginnen om 20:15 uur en tickets zijn verkrijgbaar via de website van theater De Vest.

van tot
Gepland ingezonden