Nieuwsgierig naar familiehistorie: voorouderspreekuur in Regionaal Archief Alkmaar 🗓

Het Regionaal Archief in Alkmaar houdt  vrijdag 23 februari een inloopmiddag voor iedereen die interesse heeft in stambomen en familiegeschiedenis. Deskundigen van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) zitten die middag klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden over familieonderzoek.

Het is de eerste keer dat de NGV een spreekuur in Alkmaar organiseert. De deskundigen helpen beginners met het opstarten van hun stamboomonderzoek en meer ervaren genealogen die vastgelopen zijn helpen ze met het vinden oplossingen. De middag begint om 13:00 uur met een uitleg over de collecties van het Regionaal Archief. Bezoekers kunnen ook een rondleiding krijgen langs alle archiefkasten en depots, waarin een schat aan informatie is verzameld.

Het voorouderspreekuur op 23 februari is tussen 13:00 en 16:30 uur in het Regionaal Archief aan de Bergerweg 1. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig; iedereen is van harte welkom ook niet-leden van de NGV. Het is handig het bezoek voor te bereiden door zelf eerst zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over ouders en grootouders, zoals geboortedata, geboorteplaatsen en trouwdata. Specifieke vragen kunnen alvast van tevoren worden gesteld via een mail naar: secretaris-nhn@ngv.nl. Meer informatie over het spreekuur is te vinden op regionaalarchiefalkmaar.nl.

Gepland ingezonden