Verdachte van seksueel wangedrag op schoolplein in Heiloo is tbs’er

 

 

 

die van ontucht met kinderen op het schoolplein van een basisschool in Heiloo wordt verdacht, blijkt afkomstig te zijn uit een tbs-kliniek.
De tbs’er was tijdens het incident – ruim een week geleden – op verlof. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dinsdag laten weten. Hij werd kort na het voorval opgepakt en zit nog achter slot en grendel. Een rechter-commissaris heeft beslist dat de man terug moest naar de tbs-kliniek.

De confrontatie tussen de ontuchtpleger en de kinderen speelde zich op zaterdag 27 januari af, bij de Boekenstein in Heiloo. Op het schoolplein zou de man de slachtoffers niet alleen onzedelijk hebben betast, maar hen ook zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Daarna maakte de man zich uit de voeten.

Toegesnelde agenten zetten meteen een zoektocht in gang. Dat speurwerk leverde niets op, maar zo’n vierentwintig uur later was het alsnog raak. Terwijl politiemensen op het schoolplein doende waren met onderzoek, fietste de verdachte langs. Een van de slachtoffers, die ook op het plein aanwezig was, herkende hem. De verdachte werd na een korte achtervolging opgepakt. Bij zijn aanhouding zouden agenten ’licht geweld’ hebben gebruikt.

De 38-jarige ontuchtverdachte is dus eerder in aanraking geweest met justitie. De ouders van de kinderen zijn daarvan inmiddels op de hoogte gebracht. Waarvoor de man tbs is opgelegd, is onduidelijk. Het strafrechtelijk onderzoek naar de zedenzaak is nog in volle gang.