Flessenpost of haaieneieren vinden op het strand, gewoon lekker jutten 🗓

Jutten op het strand, het bestaat al honderden jaren. De gidsen van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) verzorgen zondag 18 februari een winterse duin- en strandwandeling. Ze nemen de wandelaars mee naar mooie plekjes in de duinen en wordt gejut op het strand. De route van de wandeling gaat door de prachtige duinen die Bergen aan Zee te bieden heeft.

Op de heen weg is er veel te zien, zoals schots en scheve eiken bomen die niet goed gegroeid zijn en andere mooie plekjes in de duinen. Op de terugweg loopt de route over het strand en kan er gejut worden. Haaieneieren, veen, bijzonder schelpen en misschien wel flessenpost, het is altijd een verrassing wat de zee aan land brengt. De wandeling is ongeveer 4,5 kilometer. Een PWN-duinkaart is verplicht, deze kaart is voor twee euro verkrijgbaar op de website van PWN.

De start van de wandeling is op zondag 18 februari om 10:00 uur bij het IVN Parnassiagebouw in Bergen aan Zee. Het gebouw is door de hoge waterstand lastig te bereiken, de gidsen wachten de wandelaars op bij het kruispunt Pauilineweg/Parkweg. De hele excursie duurt ongeveer twee uur. Meer informatie over prijzen en reserveren is te vinden op de website van IVN.

Gepland ingezonden