Oren en ogen op scherp, uilenspeurtocht voor kinderen in de Schoorlse Duinen 🗓

Op zoek gaan naar uilen en erachter komen wat ze eten. Kinderen krijgen de kans om meer te weten te komen over uilen tijdens een uilenspeurtocht in de Schoorlse Duinen, die zowel op dinsdag 20 als woensdag 21 februari wordt gehouden.

In de duinen leven ransuilen, bosuilen en ook de ernstig bedreigde velduilen, ideale kans voor kinderen om ze proberen te spotten. Oren en ogen op scherp, de speurtocht is in de middag en dat maakt de kans groot om uilen te horen of te zien. De velduil is namelijk niet alleen bezig in de nacht, maar laat zich soms ook zien in de middag voor zijn lunch.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar krijgen niet alleen meer kennis over de uilensoorten tijdens de speurtocht. Na afloop mogen ze een echte ‘braakbal’ uitpluizen, om er zo achter te komen wat uilen precies eten.

De speurtocht duurt een uur, en start op beide dagen om 11:00, 12:00 en 13:00 uur. De speurtocht begint bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen en gaat daarna verder tot de top van het hoogste duin van Nederland. Er wordt geadviseerd om wandelschoenen aan te trekken. Inschrijven is nodig, een kaartje kost 5 euro. Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

van tot
Gepland ingezonden