‘Aan tafel met…’ vrijwilligers van de Bemiddelingskamer in De Schulp in Egmond-Binnen 🗓

Op woensdag 6 maart wordt een nieuwe aflevering in de reeks ‘Aan tafel met…’ georganiseerd in wijkcentrum De Schulp in Egmond-Binnen. Geïnteresseerden kunnen dan kennis maken met vrijwillige medewerkers van de Bemiddelingskamer, een stichting die gespecialiseerd is in buurtbemiddeling.

Niemand zit op ruzie met mensen in de buurt te wachten. Toch kan een ergernis ontstaan door bijvoorbeeld huisdieren, geluidsoverlast, gewoonten of een verschil in mening over tuin/afscheiding. ‘Hoe spreek je elkaar dan op een goede manier aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat je weer prettig kunt wonen?’. Met deze vragen kun mensen bij de Bemiddelingskamer terecht.

Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Er wordt een open en actieve houding verwacht om tot een oplossing te willen komen. De bemiddeling is gratis, er is echter niet altijd een garantie op succes.

De vrijwillige bemiddelaars zijn goed opgeleid en ervaren. Ze luisteren naar het verhaal van de diverse partijen, geven geen oordeel en zijn neutraal. Door buren met elkaar in contact te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt ontstaat er ruimte om samen te zoeken naar een oplossing. Alle gedeelde informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Tijdens ‘Aan tafel met…’ kan iedereen kennismaken met de buurtbemiddelaars en vertellen ze over hun werk. De ochtend duurt van 10:30 tot 12:00 uur. Toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Gepland ingezonden