Internationale Vrouwendag start in Alkmaar met vol programma op zondag 3 maart 🗓

Internationale Vrouwendag, ieder jaar op 8 maart, begint in Alkmaar al vijf dagen eerder. Op zondag 3 maart is er van alles te doen op en rond het Canadaplein. Om 12:00 uur wordt de dag afgetrapt met de High Heels Run. Wethouder Christiaan Schouten geeft het startschot voor een race van 100 meter op hoge hakken of zelfs naaldhakken.

Om 13:00 uur is de plenaire opening van de Alkmaarse Vrouwendag bij Theater De Vest. Actrice, creative director en schrijfster Xiorese Izaly is deze middag de gastvrouw. Melisa Diktaş brengt een danstheaterstuk en na afloop zal Izaly met haar en het publiek in gesprek gaan.

Na dit plenaire deel zijn er in De Vest, het Stedelijk Museum en de bibliotheek workshops, lezingen, inspiratiebijeenkomsten, muziek, en kunst. Zo zijn er in het theater discussiebijeenkomsten over huiselijk geweld en vrouwelijk verzet tijdens de slavernij. De middag wordt afgesloten met een borrel in de theaterbar Klunder van De Vest.

Toegang tot alle activiteiten is gratis. Het hele programma staat op de website van Womanlink, de organisatie die het programma op 3 maart heeft opgezet. Via deze site kunnen belangstellenden zich ook opgeven voor workshops.

Gepland ingezonden