Regionale koren geven acte de presénce in De Brink in Obdam 🗓

Zondag  17 maart vindt vanaf 13: 30 uur het Korenfestival Obdam 2024 plaats in sociaal-cultureel centrum De Brink in Obdam. Vijf koren uit Noord-Holland en een zanggezelschap uit Friesland zullen de bezoekers trakteren op harmonieuze samenzang en veel popklassiekers ten gehore brengen.

Uit Obdam staat ‘Grenzeloos’ op het podium. Het koor staat onder leiding van Martijn Bos en wordt begeleidt door een eigen combo. Naast de nummers met het combo brengen zij ook a-capella muziek ten gehore. ‘Grenzenloos’ zingt minimaal vierstemmig maar soms zelfs zes- of zevenstemmig.

‘Vocalgroup Men@work’ uit Spierdijk bestaat uit 12 mannen die een veelzijdig repertoire van Engelse en Nederlandstalige popsongs beheersen. Zij zingen gevoelige ballads maar draaien hun hand ook niet om voor stevige rocknummers. De arrangementen zijn grotendeels van de hand van dirigent Frank Hoebe.

‘Different Sound’ uit Minnertsga in Friesland brengt een zeer divers programma. Onder leiding van Simon Bouma, zingt dit koor zowel Engels- als Nederlandstalige nummers en soms zelfs een Fries of Spaans lied. ‘Prestige’ uit Hoorn zingt onder leiding van Peter Wagenaar de nieuwste Top 40 hits.

Het Broekerhaven Smartlappenkoor’ uit Bovenkarspel staat onder leiding van Sjaak Wester, accordeonist en muzikant in hart en nieren. Naast Nederlandse smartlappen zingen zij ook liedjes van deze tijd.

Dirigente Ingrid Sijm brengt ‘Four Winds’ uit Oostwoud tot grote hoogte. Dit koor zingt vierstemming en op hun setlijst staan mooie luisterliedjes en stevige popsongs. Een vaste band zorgt voor de instrumentale ondersteuning.

Het korenfestival is gratis te bezoeken en de muziekliefhebbers kunnen in de foyer van De Brink genieten van een drankje en hapje.

Gepland ingezonden