Museum BroekerVeiling organiseert lezing met interview over geëxecuteerde Jacob Dirkmaat 🗓

Op zondag 10 maart kunnen belangstellenden in Museum BroekerVeiling in Langedijk kennis maken met het verhaal van Jacob Dirkmaat, een groentehandelaar uit Broek op Langedijk. Het verhaal van deze man speelt tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en kent de nodige tragiek. In 1943 eindigde zijn leven in een guillotine in Wenen.

Frances Sanders, kleindochter van Jacob, schreef het indrukwekkende boek ‘De man die weg moest’, en daarin onthult zij een veelbewogen levensverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van oorlog, verraad, en gerechtelijke dwalingen. Dit verhaal biedt een unieke kijk op de impact van historische gebeurtenissen op individuele levens.

Op 10 maart zal historicus Arie Kaan een diepgaand interview houden met Frances en Agneet, de kleindochters van Dirkmaat. Zij zullen spreken over hun jarenlange onderzoek dat leidde tot de publicatie van het boek. De lezing biedt bezoekers de kans om meer te leren over deze fascinerende familiegeschiedenis, vragen te stellen en een gesigneerd exemplaar van het boek te bemachtigen.

De lezing begint om 14:00 uur. Aanmelden is gratis en kan via info@broekerveiling.nl onder vermelding van ‘Lezing De man die weg moest’.

Gepland ingezonden