Lezing over depressie in Verhalenkamer van Willibrordus in Heiloo 🗓

Op woensdagavond 20 maart wordt in de Verhalenkamer van het Willibrordus in Heiloo een informatieavond over depressies georganiseerd. Centraal staat het boek ‘De zwarte hond’ van Tijn Sillevis. Het thema van dit boek is de ervaring van een moeder, die geconfronteerd wordt met de zware depressie van haar volwassen zoon.

‘De zwarte hond’ wordt gebruikt als metafoor voor een depressie. De zwarte hond figureert ook in een veel bekeken video op Youtube, waarin het verschijnsel depressie wordt verklaard. Op deze literaire avond wordt aan de hand van het gelijknamige boek van Sillevis gesproken over wat een depressie is en hoe je er mee om kan gaan. En dan met name als het om een naaste gaat. Hoe ga je als ouders om met een volwassen zoon die getroffen is door een depressie? Hoe ben je er voor iemand die zich terugtrekt maar die toch niet alleen wil worden gelaten?

Marja Hasert is familie- ervaringsdeskundige en gaat het gesprek aan met Tijn Sillevis. Sillevis leest ook voor uit eigen werk. Na afloop is er een informeel gesprek en wordt de gelegenheid geboden om een gesigneerd exemplaar te kopen.

Belangstellenden zijn vanaf 19:00 uur welkom in de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus. Reserveren voor deze avond kan via info@verhalenkamerwillibrordus.nl.

Gepland ingezonden