Alkmaars Historisch Café organiseert lezing over bunkers uit de Koude Oorlog 🗓

Op donderdag 28 maart vertelt Kees van Leeuwen over de geheime en minder geheime schuilkelders en (atoom-) bunkers in Alkmaar en elders in Noord-Holland. De lezing van het Alkmaars Historisch Café is in de bibliotheek in Alkmaar Centrum en gaat gepaard met mooie en soms exclusieve beelden.

Het onderwerp Koude Oorlog staat op dit moment in het middelpunt van de actualiteit, gezien de oorlog in Oekraïne en de bewapeningswedloop die gaande is. In Alkmaar zijn tijdens de Koude Oorlog meerdere schuilgelegenheden gebouwd. Zoals onder het gebouw van voorheen de Nederlandsche Bank en onder het stadhuis, en dan zijn er nog de atoomkelder in De Telefooncentrale en parkeergarage De Vest. En dan is er nog de communicatiebunker vlakbij het ziekenhuis.

Kees van Leeuwen geldt al jaren als dé deskundige op het gebied van de Koude Oorlog en bunkers in Nederland en Europa. In zijn lezing vertelt hij van alles over de bunkers in Alkmaar en omstreken, zoals hun functie, communicatie, of ze ooit echt gebruikt zijn en of ze nog bruikbaar zijn. Hij kan er boeiend over vertellen en heeft een grote collectie eigen foto’s, ook van plekken die verboden zijn voor onbevoegden.

De lezing kost 7,50 euro voor niet-leden en 5,00 euro voor leden van de deelnemende organisaties. De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via bknw.nl/agenda.

Gepland ingezonden