Oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting met theatershow in Cultuurkoepel 🗓

De Bijlmerramp, verschillende liquidaties, de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur. De lijst van zaken waar Klaas Wilting de woordvoering van deed is lang. Bijna eindeloos. De krasse tachtiger komt zaterdag 13 april vanaf 20:15 uur met zijn voorstelling CODE BLAUW naar de Cultuurkoepel.

Zeg je Klaas Wilting, dan zeg je vooral politie. Na een korte carrière als praktijkopleider van politiepersoneel en journalist, werd hij voorlichter van de Amsterdamse politie. Het was de tijd van grote zaken als de Heinekenontvoering, Bijlmerramp, maar ook liquidaties van criminelen als Klaas Bruinsma, Jan Femer en Sam Klepper. “Wilting was bij vele zaken betrokken, wat genoeg stof opleverde voor een eigen theatershow”, schrijft het theater aan de Kennemerstraatweg in Heiloo.

Een kaartje kost 18,50 euro en is te koop via cultuurkoepelheiloo.nl of aan de kassa in het theater. Na afloop signeert Wilting zijn boeken ‘De roerige jaren van een politiewoordvoerder’ en ‘Gevaar loert overal’. Deze boeken zijn direct na de voorstelling te koop.

Gepland ingezonden