Gespreksmiddag met Janice Deul over Keti Koti in Bibliotheek De Mare 🗓

Op zaterdagmiddag 30 maart is er een gespreksmiddag in Bibliotheek De Mare in Alkmaar-Noord over de slavernijherdenking Keti Koti. Henk Heilbron, voorzitter van het comité Keti Koti Alkmaar, gaat dan in gesprek met Janice Deul, een Afro-Nederlandse journalist en cultuuractivist. Ze schreef het boek ‘Keti Koti, waarom we de afschaffing van de slavernij moeten herdenken en vieren’.

Janice Deul maakt zich sinds 2011 sterk voor een inclusief, veilig en inspirerend klimaat in de modewereld, media en kunst. Na een inleiding van Janice zullen zij en Henk samen verder ingaan op haar boek en hoe mensen er voor kunnen zorgen dat, ondanks alle verschillen tussen elkaar, toch iedereen erbij hoort. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Keti Koti wordt door steeds meer Nederlanders gevierd. Ook in Alkmaar is het vorig jaar op 1 juli 2023, tijdens het 150-jarig jubileum, uitgebreid gevierd. De kaasstad is direct verbonden aan slavernij via de vroegere Plantage Alkmaar in Suriname, nog altijd op de kaart te vinden. Anderhalve eeuw later blijft het Nederlandse slavernijverleden een gevoelig en ingewikkeld onderwerp.

De bijeenkomst start om 14:00 uur. Voor de toegang vraagt de bibliotheek een vrijwillige bijdrage. Reserveren van kaarten kan op bknw.nl via ‘doen’, tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek of op telefoonnummer 072–5156644. Deze activiteit is in samenwerking met Van der Meulen’s Boekhandel georganiseerd. De boekhandel houdt een boekverkoop tijdens de gespreksmiddag.

Gepland ingezonden