Handen uit de mouwen bij Landelijke Opschoondag in Alkmaar đź—“

Zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Iedereen kan die dag aan de slag met het schoonmaken van de parken en andere buitenruimtes. Stadswerk072 biedt inwoners van Alkmaar gratis materialen te leen, zoals afvalgrijpers en afvalzakringen. Speciaal voor kinderen heeft Stadswerk de gratis Cleanup Treasure Hunt uitgezet in de Alkmaarderhout.

Op diverse plekken in de stad kun geïnteresseerden zaterdagochtend vrijwillig meedoen aan buurtschoonmaakacties. Er wordt om 10:00 uur gestart bij de wijkcentra De Daalder, Wijkwaard, Mare Nostrum en De Rietschoot. Bij de Alkmaarse McDonald’s vestigingen bij industrieterrein Boekelermeer en bij het Sportpaleis zijn afvalruimers vanaf 10:30 welkom om mee te doen aan een buurtschoonmaak. Natuurlijk kunnen Alkmaarders ook in hun eigen straat en buurt aan de slag. Vorig jaar staken ook ambtenaren vrijwillig de handen uit de mouwen. Op de foto is wethouder Robert te Beest in actie te zien.

De Cleanup Treasure Hunt wordt gehouden rondom de Stadsboerderij De Hout. Kinderen kunnen vanaf zaterdag een gratis routekaart ophalen bij Villa Zoethout. Tijdens de route verzamelen de kids zwerfafval dat ze tegenkomen en ontcijferen ze een speciale sleutelcode. Met deze code kunnen ze een schatkist openen. Uiteraard zit de schatkist vol leuke verrassingen. De routekaarten zijn beschikbaar tot eind april, zolang de voorraad strekt.

Gepland ingezonden