Ontdek de wereld van telers en kwekers tijdens Kom in de Kas Dag 🗓

In Heerhugowaard en omstreken zetten zes kwekers op zaterdag 6 april de deuren van hun kassen open. Belangstellenden kunnen dan kennis maken met de wereld van de glastuinbouw en de producten die zoal geteeld worden onder glas.

Tijdens ‘Kom in de Kas’ krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers te werk gaan. Bezoekers kunnen vragen stellen en alles te weten komen over het werk van de telers, zoals het kweken van snijbloemen en tomaten. Maar ook een zaadveredelingsbedrijf opent haar deuren. Daar werken ze aan rassen die onder andere beter bestand zijn tegen plantenziektes.

In Heerhugowaard kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan vier bedrijven te weten; H.M. Tesselaar Alstroemeria, Tesselaar Freesia, Kwekerij A. Bakker en Bejo Zaden. Deze glastuinkwekers zijn allemaal in De Noord gevestigd. In Warmenhuizen doet By Broersen mee, en iets verder weg in Middenmeer staan de deuren open van Combivliet.

Kom in de Kas duurt van 10:00 tot 16:00 uur en de toegang is gratis. Parkeren kan aan de openbare weg en op aangewezen parkeerplaatsen. De vier bedrijven in De Noord zijn te bewandelen, met de fiets is ook By Broersen dichtbij. Informatie over de deelnemende bedrijven is te vinden op de komindekas.nl.

Gepland ingezonden