Suppen en afval vissen, dat kan tijdens opruimactie in het Duizend Eilandenrijk: “Vogels maken er nestjes van” 🗓

Suppen omringd door water en… rotzooi. Vrijdag 29 maart wil supschool Cup of Sup daar verandering in brengen. Na een grote opruimactie moet het Rijk der Duizend Eilanden straks weer spik en span zijn. “Afval in het water is niet goed, daarom gaan we nu aan de slag.”

“Dit is het derde jaar dat we deze actie organiseren, meestal pas na het vaarseizoen. Alleen, we zien vogels het afval gebruiken voor nestjes”, laat Jennifer Simons van Cup of Sup weten aan Streekstad Centraal.

In het duizend eilandenrijk zwerft er veel afval rond, wat voor nare situaties zorgt in het water. Om dat afval weg te krijgen gaan de supboards te water, maar dan moeten er wel vrijwilligers op om te suppen voor de schoonmaak. Ook al is suppen niet moeilijk om te leren, is er voor de actie wel enige sup-ervaring gewenst.

Voor de mensen die nog niet kunnen of willen suppen, is er ook een wandelgroep die aan land afval opruimt. Er is in totaal plek voor vijftien suppers en vijftien wandelaars. De inschrijving is volledig gratis. De actie gaat op vrijdag 29 maart om 11:30 uur van start en eindigt om 14:00 uur. Inschrijven kan via de website van Cup of Sup.

Gepland ingezonden