Hoopvol Requiem van Fauré door Dolce Capella in Witte Kerk in Heiloo 🗓

Op zondagmiddag 28 april klinken de tonen van het Requiem van Fauré in de Witte Kerk in Heiloo. Het vocaal vrouwenensemble Dolce Capella viert op die dag de lente met onder andere een geheel vrouwelijke uitvoering van het Requiem van Fauré.

Hoewel net als in elk requiem de dood centraal staat, klinkt die van de Franse componist Gabriel Fauré (1845-1924) veel lichter en hoopvoller dan men zou verwachten bij zo’n somber thema. “Een heel menselijk gevoel van hoop in eeuwige rust.” Zo omschreef hij zelf de beleving van zijn requiem.

Negen vrouwen van verschillende leeftijden en met verschillende zangachtergronden verbonden zich onder de naam ‘Dolce Capella’ voor de vertolking van Fauré’s meesterwerk. Ze zingen a capella of met orgelbegeleiding van Gerard Leegwater.

Naast het Requiem is er werk te horen van onder andere de Portugese vernieuwer Fernando Lopes- Graça en de moderne Letse componist Ešenvalds. Het lenteconcert wordt besloten met de lichtvoetige Drei Motetten (Op. 39) van Mendelssohn. Hun repertoire kenmerkt zich door harmonie, kracht en optimisme.

De uitvoering in de Witte Kerk in Heiloo begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via het volgende emailadres. FKConcerten@outlook.com.

Gepland ingezonden