Wandel op Moederdag met de boswachter mee langs het Zwanenwater 🗓

Na het ontbijt op Moederdag een stevige wandeling maken? Dat kan op 12 mei bij het natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog. De lente is begonnen en dat is bij deze duinmeren goed te zien. In het voorjaar bloeien er duizenden wilde bloemen en zijn er veel vogels te spotten.

Beleef als bezoeker deze bijzondere omgeving samen met de boswachter en geniet van de veelzijdige natuur in dit mooie natuurgebied. Het Zwanenwater is bijzonder door de grote verschillen in leefomstandigheden op een relatief kleine oppervlakte. Er zijn duinen, heidegebieden, graslanden, moerassen, bosjes, poeltjes en duinmeren.

Door de grote verschillen in leefomstandigheden komen er heel veel verschillende planten- en diersoorten voor. Bezoekers kunnen er met wat geluk vogels zoals blauwborst en baardman spotten. Er groeien twaalf soorten orchideeën, vlinders zoals kleine vuurvlinder en groentje dansen over de heidegebieden. Het is een natuurlijke habitat voor libellen, zandhagedis en rugstreeppad.

Tijdens deze excursie kom je met de boswachter op plekken waar je anders niet mag komen. De wandeling begint om 10:00 uur en duurt ruim twee uur. Meer informatie via de website van Natuurmonumenten.

Gepland ingezonden