RADIO: rechtbank buigt zich opnieuw over strafzaak Waardse stalker

De rechtbank buigt zich opnieuw over de rechtszaak tegen een man uit Heerhugowaard, die wordt verdacht van stalking en bedreiging. Dat zou hij vorig jaar maandenlang hebben gedaan bij zijn ex-vriendin en ook medewerkers van jeugdbescherming. De verdachte lijdt aan meerdere psychische stoornissen en gebruikte drugs, maar hij weigerde behandeling. Daar is hij van teruggekomen. De reclassering stelt nu een rapport op met daarin bijzondere voorwaarden voor wanneer hij vrijkomt.

stoornissen, zoals schizofrenie en ADHD en hij had psychoses. Ook gebruikte de man drugs. Hij is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

Hulp
Aanvankelijk zei M.A. steeds dat hij geen professionele hulp wilde, maar daar kwam hij tijdens de behandeling van zijn strafzaak op terug. Hij liet toen weten dat hij daarvoor openstaat en wil meewerken aan bijzondere voorwaarden, zoals therapie, een tijdelijke opname in een kliniek en begeleid wonen.

Dat de man nu wel hulp wil aanvaarden, is de reden dat de rechters het onderzoek in de zaak hebben heropend. De rechtbank heeft de reclassering opdracht gegeven om een rapport op te stellen met daarin bijzondere voorwaarden, waaraan de man zou moeten voldoen als hij vrijkomt.