Kunstuitleen Alkmaar lanceert KunstKlub voor jongeren 🗓

KunstKlub is een nieuw initiatief van Kunstuitleen Alkmaar met als doel jongeren van 17 t/m 25 jaar te betrekken bij de kunstwereld. De bedoeling is om jongeren samen te brengen, te inspireren, kunst te laten ervaren en ontdekken.

In vier weekenden in mei, juni en juli biedt de KunstKlub een programma met exposities, workshops en kunstzinnige activiteiten. De aftrap is zondagmiddag 18 mei een bandjesmiddag. De lokale bands Krappe Sokken, The Captain en Anyone Can Play Radiohead, zullen deze middag vullen met hun muziek. Entree is gratis.

Op zondag 26 mei is er een workshop fotografie die gegeven wordt door Elodie Vreeburg. Eerst laten de deelnemers zich inspireren door de expositie ‘Uitgelicht’ in de Kunstuitleen, waarna ze een week lang met een wegwerpcamera foto’s maken, om die vervolgens op 9 juni afgedrukt exposeren.  Op zondag 30 juni kunnen belangstellenden meedoen aan een workshop ‘spoken word’ en singer-songwriting door Milou Mignon.

Als afsluiting mogen de deelnemers op 14 juli in de Grote Kerk onder begeleiding van Jip De Rijke hun eigen kunstwerk maken. Jongeren mogen gratis deelnemen en aanmelden kan via een email naar zolaatevents@gmail.com. De Kunstuitleen is gevestigd in het pand van het regionaal archief aan de Bergerweg. Voor meer informatie, tijdstippen en updates over KunstKlub, bezoek de instagram @KunstKlub2024.

van tot
Gepland ingezonden