Maak een tijdreis door de binnenstad van Alkmaar tijdens Kaeskoppenstad 🗓

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni wordt de binnenstad van Alkmaar tijdens het Kaeskoppenstad evenement weer omgetoverd tot het Alckmaer van 1573, kort na het Alkmaars Ontzet.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw. Ervaar als bezoeker de Middeleeuwen tijdens de route door de binnenstad en maak kennis met de inwoners van toen. De bezoekers bevinden zich in een totaal ander tijd en omgeving. Hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door een bewaker.

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor de bezoeker even vergeet hoe de stad er anno nu ook alweer uitzag. Vrouwen doen de was op een traditionele wijze, een schoenpoetser doet zijn werk en allerlei middeleeuws werktuigen en instrumenten staan langs de route.

Op 1 juni gaat de Bonte Stoet vanaf 11:15 uur door de winkelstraten om Kaeskoppenstad in te luiden. Daarna zijn de poorten van d’Oude Stad op beide dagen open van 12:00 tot  17:00 uur. De ingang is ter hoogte van de Bathbrug naast de Waagtoren. Alleen de prijs is hedendaags; tickets voor Kaeskoppenstad kosten voor volwassenen 5,50 euro online via de website of 6,50 euro aan de kassa tijdens het evenement. Voor kinderen van 2 t/m 12 jaar kost Kaeskoppenstad 2,50 euro. Kinderen t/m 1 jaar mogen gratis naar binnen.

Gepland ingezonden