Open dag bij Herenboerderij Duinstreek aan Groeneweg in Bergen šŸ—“

Zondag 2 juni is er een open dag op de Herenboerderij Duinstreek in de Bergerpolder. Voor velen is het misschien een onbekend fenomeen maar de Herenboerderijen in Nederland vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan. Zo ook de Herenboeren Duinstreek.

Belangstellenden zijn welkom op de boerderij aan de Groeneweg om te ontdekken wat een Herenboerderij eigenlijk is. In de polder tussen Alkmaar en Bergen zijn ongeveer 500 mensen eigenaar van zo’n coƶperatieve boerderij. Er wordt groenten geteeld, varkens en koeien scharrelen er rond, er is een beginnende boomgaard, een kruidentuin, een kas en een uitgebreid assortiment aan zacht fruit. Twee boeren produceren elke week voedsel voor 500 mensen.

Bezoekers zijn welkom om op de boerderij te ervaren hoe zoā€™n landbouwbedrijf nu eigenlijk werkt. Bezoekers raken misschien ook wel geĆÆnspireerd om zich aan te sluiten bij de coƶperatie. De Herenboerderij ligt aan Groeneweg 24. De open dag is van 12:00 tot 15:00 uur en aanmelden kan via de website van de herenboeren.

Gepland ingezonden