Waterscouting Marco Polo viert 60-jarig jubileum met leden en oud-leden 🗓

Waterscouting Marco Polo Alkmaar bestaat 60 jaar en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni is er van alles te doen voor de leden. Op de zaterdagavond wordt een reünie gehouden, waarbij alle oud-leden welkom zijn.

Marco Polo werd op 26 september 1964 opgericht. Sindsdien organiseert de Alkmaarse waterscoutinggroep wekelijks activiteiten op en rond het water voor de leeftijdsgroepen Dolfijnen, Zeeverkenners, Watergidsen, Wilde Vaart en Stam. Hierbij maken ze al vele jaren gebruik van het 125-jaar oude wachtschip ‘Res Nova’, als drijvend clubhuis bij de Accijnstoren.

Ter gelegenheid van het jubileumweekend zal de Res Nova drie dagen lang bij scoutingcentrum de Stierop in Uitgeest aangemeerd liggen, een bekende plek voor de waterscouts. Volgens de scoutinggroep wordt het een spetterend jubileumweekend. Voor de leden is er een programma vol met zeilen, roeien en peddelen. Voor oud-leden is er onder andere een rondvaart over het Alkmaardermeer met het antieke wachtschip.

Aanmeldingen voor de reünie kan per e-mail via jubileumweekend@scoutingmarcopolo.nl. Meer info op scoutingmarcopolo.nl en instagram.com/marcopoloalkmaar. (foto: Marco Polo)

van tot
Gepland ingezonden