Makersdag in de Stadsfabriek in Alkmaar, met pannenkoeken en live muziek 🗓

Wat gebeurt er zoal in de voormalige drukkerij van het Noordhollands Dagblad aan de Marconistraat in Alkmaar? Dat komen bezoekers te weten als ze een bezoek brengen aan de Makersdag 2024 in de Stadsfabriek op zaterdag 8 juni.

Bezoek de Stadsfabriek als je maker bent, ideeën hebt, de ateliers en de openbare werkplaats wilt bekijken en meer wil weten over de machines die er worden gebruikt. Er worden meerdere demonstraties gegeven, zoals die om 11:30 uur waar de boomzaagmachine wordt gedemonstreerd. Ook kunnen makers zelf een zilveren ring smeden in Atelier 15. Er zijn workshops zoals bij Go4tech, waar de 3D-printer staat te ratelen, en voor de kinderen zijn er leuke knutselworkshops.

De bar met hapjes en drankjes is open en buiten worden er pannenkoeken gebakken. De live muziek komt van de Long Lost Ponies, de Singletjesklub draait ouderwets vinyl en iedereen kan verzoeknummers indienen. Bij Plantastico zijn mooie planten te te koop.

De Makersdag duurt van 10:00 tot 20:00 uur en toegang is gratis. De ateliers zijn open tot 17:00 uur. Meer op stadsfabriekalkmaar.nl.

Gepland ingezonden