Laat je kapotte broodrooster of lamp maken in Bibliotheek Heerhugowaard 🗓

Een kapotte lamp? Een koffiezetapparaat dat water lekt? Of een gat in je broek? Gooi het niet weg. Breng het in plaats daarvan dinsdag 25 juni tussen 14:00 en 16:00 uur naar de bibliotheek aan de Parelhof in Heerhugowaard.

‘Weggooien? Mooi niet!’ Dat is de motto van Repair Café. Maar liefst 65 procent van de spullen die bezoekers brengen wordt gerepareerd. En daarbij laten de handige vrijwilligers zien hoe ze dat voortaan zelf kunnen doen. Niet alleen bij elektrische apparaten, zoals stofzuigers en broodroosters, maar ook kleding.

Er zijn ook energiecoaches aanwezig.  Zij hebben een speciale opleiding gedaan en geven tijdens het inloopspreekuur advies op maat. Gratis tips om geld te besparen op je energierekening.

Dus heb jij apparatuur of kleren dat je eigenlijk zou weggooien, ga dan eerst even langs de bibliotheek. Voor iedere reparatie wordt een contante, vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het Repair Café is niet alleen op 25 juni, maar elke vierde dinsdag van de maand. Bekijk de website van de Bibliotheek Kennemerwaard voor meer informatie. (foto: aangeleverd)

Gepland ingezonden