Fietsster overleden bij ongeluk op Alkmaarse rotonde: vrachtwagenchauffeur doorgereden

Een fietsster is overleden bij een aanrijding met een vrachtwagen op een Alkmaarse rotonde. Wat er woensdagochtend precies is gebeurd, is niet duidelijk. De vrouw werd gereanimeerd, maar de hulp mocht niet meer baten. Van de vrachtwagenchauffeur ontbreekt op dit moment ieder spoor. De politie is een zoektocht gestart.

De aanrijding gebeurde woensdag even voor 11:30 op de rotonde van de Terborchlaan en de Aert de Gelderlaan in de Alkmaarse woonwijk De Hoef. De hulpdiensten kwamen groots ter plaatse. De brandweer heeft zichtschermen neergezet rondom het slachtoffer. “We moeten nog onderzoeken wat er precies is voorgevallen”, vertelt een politiewoordvoerster aan Streekstad Centraal.

De vrachtwagenchauffeur is doorgereden na het ongeluk. De politie is in gesprek met het transportbedrijf. “Om de bestuurder te achterhalen”, vertelt de zegsvrouw. “Als we weten wie het is, dan gaan we met diegene in gesprek.”

De rotonde zal enige tijd afgesloten blijven vanwege het onderzoek van de dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA). “Ook zijn we beelden aan het kijken. Die hebben we namelijk.”