Heerhugowaarder (18) cel in voor zware mishandeling in Castricum, nog drie daders gezocht

De politie is nog op zoek naar drie jongeren die deelnamen aan openlijke geweldpleging in december op Station Castricum. Om de zaak vlot te trekken publiceerde de politie foto’s waarop hun gezichten ‘geblurd’ zijn. Wanneer nodig worden ze over een week goed herkenbaar getoond. Eerder waren al drie tieners opgepakt. Daarvan is een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard inmiddels veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Twee jongens van 18 en 19 jaar lopen op 17 december na een avondje stappen rond 02:20 uur door het stationsgebouw, samen met een aantal andere groepjes jongeren. De jongste van de twee wordt daarna op perron 1 aangesproken door twee jongens en krijgt vrijwel direct klappen op zijn hoofd. Hij valt en wordt meermalen tegen het hoofd geschopt. Het slachtoffer houdt een hersenschudding en een gebroken oogkas, jukbeen en neus aan over.

Zijn 19-jarige stapmaatje ziet het gebeuren en wil verhaal halen. Hij rent achter de daders aan en geeft één van hen een duw, maar ook hij wordt naar de grond gewerkt. Het groepje is nu groter. Het slachtoffer komt in een nekklem en krijgt klappen en schoppen tegen zijn hoofd en lichaam. Daarbij loopt hij onder andere een gebroken neus op.

Drie verdachten zijn al aangehouden en vorige maand is een 18-jarige Heerhugowaarder veroordeeld tot 2 jaar en 10 maanden celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. De andere twee verdachten zijn minderjarig en komen nog voor de kinderrechter.

De identiteit van drie anderen die deelnamen aan het openlijke geweld is nog altijd niet bekend. Het gaat om jongens die het 19-jarige slachtoffer mishandelden. Van hen zijn woensdag foto’s gepubliceerd, waarop hun gezichten nog onherkenbaar zijn. Voor 17 juli moeten ze zichzelf melden of zijn opgegeven, anders worden ze goed herkenbaar getoond.

Verdachten NN04, NN05 en NN06 zijn allen lichtgetint en tussen de 14 en 20 jaar oud. NN04 heeft zwart achterover gekamd haar. Hij droeg een blauwgrijze spijkerbroek met scheuren bij de knieën, zwarte sneakers, een donkergrijze jas en daaronder wat lijkt op een grijze coltrui. NN05 had een snor en een sikje en zijn zwarte haar naar voren gekamd. Hij droeg een donkere spijkerbroek met vlekjes of schade, een zwarte jas, witte sneakers en een grijze hoody. NN06 heeft kort krullend zwart haar en droeg een donkerblauwe spijkerbroek, zwarte winterjas en witte schoenen met groengrijze accenten.

De daders en mensen die meer weten kunnen 0800-6070 bellen. Voor melders is er ook Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of een tipformulier. Het zaaknummer is 2023268807.

UPDATE: De drie verdachten hebben zich gemeld, daarom hebben wij op verzoek van de politie de foto met geblurde gezichten verwijderd.