Vind eetbare planten in de Eilandspolder voor soep, salade of thee 🗓

Ben jij benieuwd wat voor eetbare en geneeskrachtige planten er te vinden zijn in de Eilandspolder? Vaar dan zondag 4 augustus mee met de natuurgids en ga zelf op zoek naar voedsel en kruiden in de natuur, om er uiteindelijk zelf eten of thee mee te bereiden.

De gids neemt bezoekers mee met een vaartocht langs de verschillende eilandjes om te ontdekken wat er te vinden is aan eetbare planten. Omdat wilde planten veel meer hun best moeten doen om te overleven, zijn ze vitaler en voedzamer dan de gekweekte soorten, die in de supermarkt liggen. En natuurlijk onbespoten.

Een advies: trek waterdichte schoenen of laarzen aan en eventueel warme kleding en/of regenkleding. Op het water kan het fris zijn. Na afloop maken de deelnemers een heerlijke salade, soep of thee van de gevonden planten.

Het vertrek is om 10:00 uur bij het botenhuis aan de Oudelandsdijk 1A. Ook kinderen zijn welkom op de boot en er is plek voor rolstoelen. Neem van te voren contact op als er een rolstoel mee moet. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld aanmelden op de website van Landschap Noord-Holland.

Gepland ingezonden