Museum BroekerVeiling organiseert de komende weekenden een tweetal ‘winterse activiteiten’. Zondag 21 januari staat de leerzame workshop ‘De Kunst van Fermenteren’ van Marylène en haar dochter Dianeop het programma.
Vroeger was fermenteren heel gewoon, maar nu gebruikt bijna niemand nog deze conservatietechniek. Sommige producten fermenteren vanzelf, maar doorgaans worden bacteriën, schimmels of gisten toegevoegd. Daarbij veranderen de smaak en geur en ook het uiterlijk van het voedsel. Witte kool wordt zo bijvoorbeeld zuurkool. (tekst gaat door onder de foto)
De workshop is een ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van fermentatie. De deskundige gidsen Marylène en haar dochter Diane brengen hun passie voor koken en hun jarenlange ervaring met fermenteren over.
De activiteit duurt 14:00 tot 15:30 uur en kost 32,50 euro, inclusief drankje en hapje, en is ook leuk voor mensen die geen keukenprins of – prinses zijn. Aanmelden kan via info@broekerveiling.nl. Meer op broekerveiling.nl.