Waterpolo damesteam DAW onderuit tegen ZVL4

Zaterdagavond speelden de DAW-dames thuis tegen ZVL4 uit Leiden. DAW was niet compleet en maar liefst drie speelsters uit het onder 15-team sprongen bij. De thuisploeg weerde zich kranig, maar uiteindelijk won de nummer twee in de 2e Bondsklasse A met  2-10.

In de jonge samenstelling kon DAW tot halverwege de wedstrijd de tegenstander goed bijhouden. Een 0-2 achterstand werd via Romee Heister en Saskia Kansen weggewerkt. Daarna volgde weer een tegendoelpunt en werd het tweede kwart afgesloten met 2-3.

Vanaf toen was het geroutineerde ZVL4 aan de macht. In de derde kwart liepen de gasten uit naar 2-6 en ze sloten na het spelen van de vierde kwart de wedstrijd af met 2-10. Een teleurstellende einduitslag voor DAW, maar de jeugdige speelsters hebben wel kunnen ervaren wat het spelen op dit niveau inhoudt.

Dames 1 van DAW loopt nu gevaar. Het team staat achtste met tien punten uit tien wedstrijden en de drie achterliggers staan allemaal binnen schootsafstand, met een wedstrijd minder gespeeld.