Masterclass Ontluikend Ondernemen met Het Baken uit Sint Pancras

Woensdagmiddag vond de landelijke finale van Masterclass Ontluikend Ondernemen 2017 plaats. In de Stoomhal in Wormer presenteerden zeven teams hun ondernemingsplan aan een volle zaal met leerlingen, ouders, masters en begeleiders. Het Baken uit Sint Pancras was ook vertegenwoordigd bij dit KickoffTalent evenement. Helaas werd hun Sopsapsoap niet verkozen tot beste idee, maar dat zij de finale haalden is al een beloning op zich.

De prijs voor het beste ondernemingsplan ging naar het ‘KoffieLab’ van de De Dijk Oost in Zaandam, een lab waarmee je smaken kan toevoegen aan je koffie nog lekkerder kan maken. Het team mag tevens aan bestuurstafelgesprek bij een grote onderneming deelnemen en hun bedrijf pitchen voor echte investeerders tijdens de finale van de Present Your Startup op 22 november. De jury keek bij de beoordeling van de ondernemingsplannen vooral naar creativiteit, haalbaarheid en duurzaamheid.

De publieksprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar het bedrijf ‘Be a game’ van basisschool Prins Floris uit Papendrecht, dat 22% van de stemmen verzamelden met een plan om spellen te personaliseren.