Gecoördineerde aanpak van overlast rond Amelandstraat in Alkmaar

Woensdag heeft de Alkmaarse politie constructief overleg gehad over naar aanleiding van meldingen over aanhoudende overlast rond de Amelandstraat. Dit Twitterde Bas Wijnen, wijkagent van De Mare. Partners in het overleg waren het gemeentebestuur, Handhaving, jongerenwerkers en de woningbouwvereniging.

De groep stroomlijnt de samenwerking om de overlast te bestrijden. Het gaat om aanpak van harde sissende geluiden en rumoer met name op late tijdstippen, het achterlaten van zwerfvuil (een bekeuring hiervoor kost 140 euro) en ook de gezondheid van de overlastgevers. Daarbij duidt Wijnen vermoedelijk op de sissende geluiden, die het gebruik van lachgas aangeven, maar wellicht ook op afstand houden om mogelijke infectie met het coronavirus tegen te gaan.

Een omwonende laat Alkmaar Centraal weten dat het om meer dan alleen rumoer en sissende geluiden gaat. Ze stuurde een video van een auto waarvan de stereo volop muziek blaast, maar wilde wel graag anoniem blijven. Ze was naar eigen zeggen een keer op 40 man afgestapt om ze aan te spreken. Toen ze aangaf afstand te willen houden, is ze opzettelijk in haar gezicht gehoest en werd gezegd “corona”. (foto: Twitter @wijkagentdemare)