Verzorgingshuis Agnes Egmond aan Zee kan weer wat ademhalen na corona-uitbraak

De grote corona-uitbraak van drie weken geleden in verzorgingshuis Agnes in Egmond aan Zee hebben bewoners en verzorgers weten in te dammen. De meesten van de besmette ouderen zijn inmiddels hersteld.

Een enkeling is helaas overleden. Twee bewoners zitten nog in quarantaine. Bewoners die niet besmet zijn, hoeven niet langer op hun kamer te blijven en kunnen vanaf deze week met de nodige voorzorg weer bezoek ontvangen. De maaltijden worden nog wel op de kamer genuttigd.

Verzorgingshuis Agnes in Egmond aan Zee werd in mei plotseling getroffen door het COVID19-virus. Meer dan twintig van de 67 bewoners en vijf medewerkers bleken besmet.

In Agnes wonen ouderen die intensieve en/of psychogeriatrische (dementie) zorg nodig hebben. De bron van de plotselinge verspreiding zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden.

Volgens woordvoerder Liselotte van ‘t Veer was het voor iedereen wel even schrikken toen bleek dat corona Agnes had bereikt. Het positieve ervan is volgens haar wel dat de teams nu nog hechter zijn geworden.

De Zorgcirkel beheert 27 locaties tussen Egmond en Volendam. Van de achtduizend cliënten liep een zeer klein percentage de ziekte op. Door de rigoureuze maatregelen die het RIVM voorschreef en met grote inzet werd een grotere catastrofe voorkomen. (foto: De Zorgcirkel)