Vinger opsteken op Ruïneterras Bergen als je wilt plassen: “Net als op school”

Wie heimwee heeft naar diens kinderjaren en de plasgeitebreier mist uit De Film van Ome Willem, (het kinder-tv-programma dat van 1974 tot 1989 op de buis was) komt misschien weer aan zijn of haar trekken op het nieuwe Ruïneterras in het centrum van Bergen.

Om de uitbreiding van de terrassen van de zes horecagelegenheden mogelijk te maken, moest natuurlijk een protocol worden geschreven hoe men dacht besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Een van de regels is je vinger opsteken als je moet plassen. ‘Net als op school’, aldus de borden met spelregels voordat je het grasveld mag betreden.

Een ober of serveerster in de rol van moderne ‘plasgeitebreier’ komt dan een kaartje brengen waarop je een gezondheidsverklaring moet invullen en ondertekenen. Anders kan het restaurant een boete krijgen.

Verschillende restaurants hebben overigens tegenover Duinstreek Centraal al toegegeven dat het bij drukte nog niet zo wil lukken met de discipline rond deze procedure. Eigenlijk net zoals vroeger met de kinderen bij De Film van Ome Willem.