Schietpartij in Alkmaarse wijk Huiswaard eist één gewonde (VIDEO)

In de nacht van zaterdag op zondag heeft in Alkmaar een schietpartij plaats gevonden. Het 22-jarige slachtoffer werd even voor 01:00 uur beschoten toen hij met zijn auto door de Stikkelwaard reed. Hij is daarna, met een schotwond in zijn zij, naar een voor hem bekend adres aan de Winkelwaard gevlucht en heeft zijn auto daar geparkeerd. Het slachtoffer kon zelf nog het laatste stuk naar het huis van zijn vriend lopen, maar toch besloten ze meteen 112 te bellen.

De auto lijkt twee keer geraakt te zijn; er zit een kogelgat in de deur en het raam van het portier is stuk. Op de plaats waar hij beschoten is, is de straat ruim afgezet met het bekende rood-witte lint lint en werd gestart met een het sporenonderzoek. Ook de plek waar de auto werd geparkeerd is afgezet en onderzocht.

Wat de reden van de schietpartij is, is nog onbekend. Er is ook nog niemand onderzocht. Er is een traumahelikopter ter plaatse geweest, maar toen die aankwam was het slachtoffer al per ambulance onderweg naar het ziekenhuis. De 22-jarige Alkmaarder is buiten levensgevaar.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het zaaknummer is 2020121583.