Twee Alkmaarders (17 en 18) aangehouden voor overvallen Jumbo’s Alkmaar en Haarlem

Twee Alkmaarse jongens van 17 en 18 jaar zijn dinsdag aangehouden vanwege een gewapende overval op een Jumbo in Alkmaar en een ramkraak bij een Jumbo in Haarlem. Ze zijn ingesloten voor onderzoek. Sinds de uitzending van Opsporing Verzocht op 1 december kreeg de politie meer dan 20 tips over de twee overvallen. Het is alleen niet duidelijk of een van die tips tot de aanhoudingen leidde.

In Haarlem werd zaterdagochtend 4 april een ramkraak gepleegd toen personeel net de kassa’s en de pinautomaat vulden. Een van de daders reed door het rolluik van het winkelcentrum en daarna door de pui van de supermarkt. De andere dader verloor zijn petje toen hij het winkelcentrum in rende. Ze grepen ietwat onhandig wat ze mee konden slepen en vluchtten op een zwarte scooter. Daarbij kwamen ze te val en liep de scooter schade op, maar ze konden verder.

Woensdagavond 20 mei werd een gewapende overval gepleegd op de Jumbo aan de Winkelwaard, net terwijl twee personeelsleden de pinautomaat aan het legen waren. Eén van hen kreeg een mep. De twee overvallers gingen er met buit in de richting van de Schinkelwaard vandoor op een zwarte Gilera-scooter met achter blauwe kappen en zonder kentekenplaat.

De politie vermoedt dat één van de tieners betrokken was bij beide overvallen. De 51-jarige Alkmaarder die twee weken geleden werd aangehouden, omdat DNA van hem werd gevonden in de Haarlemse Jumbo, is vorige week vrijgelaten maar blijft verdachte.