80 jaar Teun de Jagerschool gevierd met kinderkunst van de Bergense School

Leerlingen van de Teun de Jagerschool in Schoorl kunnen thuis voortaan alles vertellen over de Bergense school, en de Schoorlse kunstenaars die zich lieten inspireren door deze stroming in de kunst. Voor het twintigste lustrum van de school gingen de kinderen op ontdekkingstocht door Museum Kranenburgh. Het resultaat van het project is een levensgroot mozaïek dat zo tot stand kwam. Het komt in de hal van de Schoorlse basisschool te hangen.

In groep 6 maakten de leerlingen schilderijen die geïnspireerd zijn op de werken van de Schoorlse kunstenaars Thijs Sterk, Dirk Trap en Harry Kuyten, die bijdroegen aan de Bergense School. Cultuurcoach Sies Vrasdonk begeleidde de kinderen daarbij. Twee werden uitgekozen als ontwerp voor het mozaïek. Beeldend kunstenaar Ton Voermans uit Bergen bewerkte het ontwerp digitaal. Daarna kon groep 7 aan de slag om er een mozaïek van te maken.

De begeleiding door de kunstenaars was mogelijk door de subsidie Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK) van Cultuur Primair Alkmaar.