UPDATE: Patiëntenstop door hoosbuien bij Noordwest Ziekenhuis Alkmaar na twee uur opgeheven

De Alkmaarse vestiging van de Noordwest Ziekenhuisgroep heeft vrijdagavond alle acute hulp tijdelijk gestaakt vanwege wateroverlast. Dat betekent dat patiënten die normaal gesproken via de Spoedeisende Hulp binnen worden gebracht naar andere ziekenhuizen in de regio werden vervoerd. Na twee uur was de situatie onder controle en werd de patiëntenstop opgeheven. “De situatie is inmiddels veilig”, zegt een woordvoerder tegen NH Nieuws.

Volgens de woordvoerder is de rest van de zorg in het ziekenhuis gewoon doorgegaan en niet in gevaar geweest. Dat de wateroverlast een gevolg is van de hoosbuien, staat volgens het ziekenhuis vast. Wel wordt nog onderzocht hoe het water het ziekenhuis kon binnenkomen.

In een video is te zien dat er grote hoeveelheden water uit een buis onder het plafond komen. Ook een deel van de begane grond ‘bij de balie’ stond enige tijd blank, liet de woordvoerder weten. Inmiddels zijn de problemen verholpen en wordt er een schoonmaakploeg ingezet om op de getroffen plekken het water op te ruimen.

De woordvoerder laat weten dat er door de tijdelijke stop twee patiënten korte tijd verplaatst zijn. “Het was eigenlijk minimaal, echt een voorzorgsmaatregel.”