Verdachte van verkrachtingspoging bij kamermeisje Egmond aan Zee blijkt illegaal in Nederland

De 37-jarige Jonathan C. blijft langer in voorlopige hechtenis op verdenking van poging tot verkrachting in een vakantieappartement in Egmond aan Zee. Dat meldt het NHD. De Zuid-Afrikaan bleek tijdens de proforma zitting, waarop hij zelf niet verscheen, geen geldige verblijfsvergunning te hebben. Daardoor komt hij niet in aanmerking voor vrijlating uit zijn voorarrest.

De man wordt ervan verdacht op 4 februari in Egmond aan Zee te hebben geprobeerd een kamermeisje te overmeesteren voor seks. Volgens het Openbaar Ministerie had hij gevraagd om een schoonmaakbeurt. Toen een kamermeisje kwam zocht hij bij haar seksuele toenadering. De vrouw was hier niet van gediend en wist zich te verzetten. De verdachte verklaarde eerder al dat zij daar naar zijn idee juist wel oren naar had en dat ze uitdagende kleding droeg. In tegenstelling tot de medewerkster, zei Jonathan C. dat hij stopte met zijn avances toen ze er niet op ging.

De verdachte zit sinds februari in voorlopige hechtenis. Het NHD meldt tot slot dat de rechtbank de aanrandingszaak inhoudelijk behandelt op 20 augustus.