RADIOBERICHT D66 DIJK EN WAARD

David Gosselaar trekt zich terug als D66-lijsttrekker bij de herindelingsverkiezingen van de nieuwe gemeente voor Dijk en Waard. Raadslid Milo Poland volgt hem op. In november worden de verkiezingen gehouden en Gosselaar merkte dat de druk in combinatie met zijn werk, hem zwaarder viel dan gedacht.  Hij wordt opgevolgd door de 21 jarige Milo Poland. Vijf jaar geleden nam hij deel aan de Jongerengemeenteraad en rolde zo de politiek in.

Het bestuur en de fractie van D66 Dijk en Waard betreuren Davids keuze, maar respecteren zijn besluit. Zij roemen hem om zijn inzet voor de LHBTI-gemeenschap, voor de energietransitie en voor de woningbouw.

Het was ook op voorstel van Gosselaar dat in 2015 Burgernet werd ingevoerd in Heerhugowaard. En het was dankzij datzelfde Burgernet dat hij nog geen maand later twee vermiste jongetjes van drie en vier jaar terugvond. Gosselaar blijft raadslid tot aan de verkiezingen.

In 2015/2016 nam hij deel aan de Jongerengemeenteraad en rolde zo de politiek in.

Het zijn woelige tijden voor D66 Dijk en Waard. Recent kwam de partij ook al in de schijnwerpers doordat raadslid Jolanda van Ling overstapte van het CDA naar de linksliberalen.